Hungarian workshop: Efficiency First – walk the talk

29 Apr 2022 00:09

MagNet Bank (Andrássy út 98, Budapest) | 29 April 2022, 09:30 to 12:30

 

This is an in-person national conference in Hungary that aims at looking at the burning double challenges: a legacy of an obsolete building sector and the high dependence on energy imports. Both of these challenges affect the individual and the policy-making levels, and could be targeted with measures that embrace a number of other co-benefits, including energy poverty, health and jobs. Conference participants will engage in an active dialogue on how to strategically transform Hungary’s energy system planning, financing and socio-technological upgrading focusing on the opportunities and challenges that the building sector represents.

The event is framed in the celebration of the 10th anniversary of the Hungarian Energy Efficiency Institute, MEHI, who have been engaged in mainstreaming efficiency first solutions even before the principle attracted wider-interest.

Speakers:

  • Benigna Boza-Kiss and Diana Ürge-Vorsatz, CEU
  • Zsuzsanna Koritár and Anikó Pálffy, MEHI
  • László Szabó, ITM

For further information please contact Benigna Boza-Kiss: boza.benigna@gmail.com

 

Első a hatékonyság – váltsuk tettekre

 

MagNet Bank (Andrássy út 98, Budapest) | 2022 April 29, 09:30 – 12:30

 

Az ENEFIRST projekt nemzeti konferenciája Magyarországon az ország két égető problémáját helyezi a középpontba: az elavult épületállomány és a magas energiaimport okozta kihívásokat. Mindkét probléma az egyéni és a szakpolitikai szinten is megjelenik, és olyan közös intézkedésekkel célozhatóak meg melyek egyéb járulékos előnyöket is magukkal hoznak, mint az energiaszegénység, egészség és munkahelyteremtés. A konferencia résztvevői arról fognak társalogni, hogy hogyan lehetne stratégiailag átalakítani az ország energiarendszerének tervezését, finanszírozását és a társadalmi-technológiai felújítását, miközben az épúletállomány lehetöségeit és akadályait figyelembe vesszük.

Az eseménynek a MEHI alapításának 10 évfordulója ad keretet. A MEHI már azóta alakítja és javasolja az energiahatékonyság elvnek megfelelő megoldásokat, jóval mielött ezt szélesebb körben meghatározták volna.

Előadók:

  • Boza-Kiss Benigna  és Ürge-Vorsatz Diana, CEU
  • Koritár Zsuzsanna és Pálffy Anikó, MEHI
  • Szabó László, ITM